Visos dezinfekcijos procedūros turi būti atliekamos laikantis nacionalinių normatyvų, numatytų įstatyminiuose ir poįstatyminiuose aktuose, reikalavimuose bei instrukcijose.
Žuvys ir jūros gyvūnai priskiriami greitai gendančio maisto rūšims.
Irimas prasideda jau po kelių minučių po to, kai žuvis ar kiti jūros gyvūnai yra pagauti ir ištraukti iš vandens.
Geros higienos praktika yra labai svarbi, o ypač tada, kai maistui naudojama šviežia žuvis (pvz.: suši ir kt.).
Siekiant užtikrinti tinkamas higienos priemones nuo žuvies gaudymo įmonės iki pardavimo ir maisto paruošimo, būtina laikytis reikiamų dezinfekcijos taisyklių.
Sanosil Super 25 tai multikomponentinis dezinfektantas.
Oksidavimui naudojamas vandenilio peroksidas, kuris stabilizuojančio agento pagalba surišamas į kompleksinį tirpalą.
Produktas efektyvus prieš bakterijas, virusus, amebas, grybelius ir dumblius, pelėsius, jį labai paprasta naudoti.
Geras šio produkto stabilumas užtikrina ilgą sandėliavimo periodą.
Produktas išlieka stabilus 0-950 oro/vandens temperatūroje.
Prie aukštos temperatūros jo efektyvumas net padidėja.
Dėl ilgalaikio efekto ir puikių charakteristikų, neleidžiančių užteršimui atsinaujinti, šis produktas labai tinka vandens dezinfekcijai.
Sanosil Super 25 ypač efektyviai apsaugo vandens užteršimą nuo bakterijų ir virusų.
Jo pagrindinis komponentas - vandenilio peroksidas neužteršia nuotekų, kadangi suskyla į vandenį ir deguonį (H2O ir O2), t.y. į netoksiškus produktus.
Tinkamas naudoti ir gėlame ir sūriame vandenyje.
Nėra nustatyta tokių mikroorganizmų, kurių nesunaikintų Sanosil Super 25.
Dezinfektanto savybės
Platus panaudojimo diapazonas visuose akvakultūros cikluose;
Ilgas veikimo efektas;
Nėra efektyvumo pertrūkių;
Apsaugo nuo užkrato atsinaujinimo;
Nėra pavojingų bakterijų rezistencijos pavojaus;
Efektyvus gėlame ir sūriame vandenyje;
Nėra pašalinio kvapo;
Nereikalauja neutralizavimo po apdorojimo;
Po apdorojimo nereikalingas praplovimas;
Naudojant rekomenduojas koncentracijas, pH lygis nepasikeičia;
Naudojimas
Valymo ir dezinfekcijos procesai papildo vienas kitą.
Organinės medžiagos gali sutrikdyti dezinfekcijos procesą.
Dėl šios priežasties dezinfekciją galima atlikti tik tada, kai yra kruopščiai atliktos valymo procedūros ir pašalintas visas purvas.
Skaldytas ledas
Skaldytas ar sutrintas ledas plačiai naudojamas žuvies pramonėje, kaip atšaldymo ir konservavimo priemonė.
Dažnai ledas tampa mikrobiologinio užkrėtimo šaltiniu, kadangi jame išlieka pavojingų mikroorganizmų.
Šie mikroorganizmai nesidaugina, kol vanduo yra užšalęs, bet ledui ištirpus mikroorganizmai pradeda intensyviai daugintis.
Ši problema gali būti išspręsta naudojant Sanosil dezinfekantą.
Procedūros:
Šokinė dezinfekcija:
Vandens rezervuarai ir vamzdynai, kuriais gaminamas ledas pilnai išvalomi.
Pašalinamos visos nuosėdos. Ledo gamybos įrenginys išjungiamas ir atitirpdomas.
Kai ledas ištirpsta, konteineriai kruopščiai išplaunami.
Vandens talpos pripildomos šviežiu vandeniu ir įdedama Sanosil S010 (Dezinfektanto ir vandens santykis 1:10 = 1000 ppm).
Kruopščiai sumaišoma.
Dezinfekcijos tirpalas paskirstomas vandens cirkuliavimo sistemoje ir ledo gaminimo įrenginyje.
Dezinfekcijos tirpalas paliekamas vamzdynuose ir ledo gamybos įrenginyje per naktį. Ledo gamybos įrenginys įjungiamas.
Tirpalas gali būti panaudotas ledo gamybai be jokių problemų.
Pagrindinė dezinfekcija:
Dezinfekuokite vandenį, kuriuo užpildomos vandens talpos. Dezinfekcijai naudojama proporcinio dozavimo sistema ir koncentruotas dezinfektantas Sanosil Super 25.
Dozavimas: 30 ml dezinfektanto/1000 litrų vandens (30 ppm).
Biocidinius produktus naudokite saugiai.
Paruošto darbui tirpalo galite įsigyti mūsų e-parduotuvėje.
Prieš naudodami visuomet perskaitykite etiketę ir informaciją apie produktą.
Transportas
Po naudojimo transporto konteineriai, dėžės ir talpos, visi paviršiai, cisternos išplaunamos vandeniu.
Jiems išdžiūvus, paviršiai išpurškiami naudojant Sanosil S003 (su Sanospray 8000).
Dozavimas: 200ml/m2. Mažos talpos gali būti pamerkiamos šiame dezinfektante (Sanosil S003). Leidžiama išdžiūti. Nuplauti nereikia.
Minimalus ekspozicijos laikas 30 minučių. Ilgiau dezinfekuojant pasiekiama geresnė dezinfekcijos kokybė (idealus laikas apie 4 val.).
Gamyba
Visi paviršiai, diržai, mechanizmai, konteineriai, indai nuplaunami ir nuvalomi šiltu vandeniu su putojančiomis plovimo priemonėmis.
Mes rekomenduojame naudoti priemonę Sano Mousse. Sano Mousse - tai fermentinė priemonė specialiai sukurta skerdykloms ir žuvų išdarinėjimo tikslams.
Detali informacija apie šią priemonę pateikiama dokumente „Sanosil® Biologiniai Produktai Bio P19“.
Išvalyti paviršiai ir įrankiai nupurškiami dezinfekcijos priemone Sanosil S006 (labai užterštiems paviršiams) ar Sanosil S003.
Dozavimas 200ml/m2.
Leidžiama išdžiūti.
Nuplauti nereikia.
Minimalus ekspozicijos laikas 30 minučių. Ilgiau dezinfekuojant pasiekiama geresnė dezinfekcijos kokybė (idealus laikas apie 4 val.).
Šaldymo patalpos
Šaldymo kameros nuolatos atitirpdomos.
Jos išvalomos su Sano Mousse ir šiltu vandeniu
Leidžiama išdžiūti. Išvalyti paviršiai ir įrankiai nupurškiami dezinfekcijos priemone Sanosil S006 (labai užterštiems paviršiams) ar Sanosil S003.
(Išpurškimui naudojami Turbofogger ar Easy Fog įrenginiai).
Dozavimas 200ml/m2.
Leidžiama išdžiūti. Nuplauti nereikia.
Minimalus ekspozicijos laikas 30 minučių.
Ilgiau dezinfekuojant pasiekiama geresnė dezinfekcijos kokybė (idealus laikas apie 4 val.).
Sanosil Super 25 AG dezinfekantas, naikinapavojingus patogenus. Paviršių ir patalpų dezinfekcija atliekama valant, plaunant ir purškiant šaltą rūką. Dezinfekcijai naudojami įvairūs šalto rūko generatoriai, kurias taip pat aprūpiname klientus.