Kilimėliai maisto pramonės ir gastronomijos įmonėms
Kilimėliai maisto pramonės ir gastronomijos įmonėms
Gastronomijos ir maisto pramonėje dirbantys žmonės dažnai dirba esant žemai temperatūrai: ruošimo metu ji yra labai žema, o virimo metu - didelis.
Grindys, ypač maisto pramonėje, dažnai būna šaltos ir šlapios.
Grindų kilimėliai izoliuoja darbuotojo kojas nuo šalto žemės paviršiaus, taip pagerindami savijautą darbo vietoje.
Pirmasis maisto gamybos higienos etapas yra užteršimo prevencija.
Visi asmenys, įeinantys į maisto produktų laikymo ir perdirbimo vietas, turi būti tinkamo švarumo ir neturi užteršti maisto ir su juo kontaktuojančių paviršių.
Todėl darbuotojai privalo atvykti tokiomis sąlygomis, kurios užkerta kelią, pašalina ar sumažina taršą.